Spruitenstamp met salami

Een recept voor 4 personen. Een recept dat altijd past in de winter als de spruiten weer vers in de winkel liggen.

Ingrediënten:

  • 500 gram spruiten
  • 1250 gram aardappelen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 salamiworst van 250 gram

Bereidingswijze:

  • schil de aardappels
  • haal de spruiten af
  • kook de aardappels gaar in 20 minuten
  • kook de spruiten gaar in 20 minuten
  • schil de ui en snipper de ui
  • schil de knoflook en snij in plakjes
  • haal de worst uit het plastic
  • snij de salami in blokjes
  • verhit de salami 2 – 3 in een braadpan
  • voeg de ui en knoflook toe
  • laat 2 – 3 minuten mee fruiten
  • stamp de aardappels in het eigen kookvocht
  • stamp de spruiten in het eigen kookvocht
  • voeg de aardappels en de spruiten toe aan het salamimengsel
  • roer de aardappels, spruiten en salamimengsel goed door elkaar
  • eetsmakelijk

Plaats een reactie